Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ετοιμάζω ταξίδι....

Κάποτε ήμουνα πουλί και με αγάπαγαν πολλοί…

Κάποτε ήμουν ταξιδιάρα κι αλώνιζα την Ευρώπη…

Κάποτε…

Αύριο έχω να κάνω ένα ημιεπαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη… μετά από δυο χρόνια, πήρα την απόφαση να ξαναταξιδέψω με αεροπλάνο και να πάω και κάπου μακριά… και μάλιστα με Ryannair που δεν την εμπιστεύομαι καθόλου… τι με έπιασαν οι τσιγκουνιές μου και δεν έκλεινα με Aegean;;;
Και σήμερα τούτο το άγχος έχει βγάλει εκατό κεφάλια ως νέα Λερναία Ύδρα και με πνίγει από παντού… ήταν αδύνατο να έρθω στη δουλειά… παρ’όλα αυτά ήρθα… με απίστευτα σωματικά συμπτώματα… με χιλιάδες φορές να λέω στον εαυτό μου «τώρα πεθαίνεις»… όμως έφτασα… δεν είμαι όμως καλύτερα… είμαι σίγουρη ότι κάτι θα μου συμβεί αύριο και θα τα κάνω ‘σαλάτα’… το φοβάμαι πολύ το αυριανό ταξίδι… ίσως γιατί κατά βάθος δεν το ήθελα… ίσως γιατί αισθάνθηκα πως πιέστηκα να κλείσω τα εισιτήρια… ίσως γιατί είμαι σίγουρη πως θα είμαι σε μία μόνιμη κρίση πανικού… ίσως…πάντως τώρα δεν μπορώ να κάνω πίσω… είναι αργά… έπεσα στα βαθιά (ή μάλλον θα πέσω) και πρέπει να κολυμπήσω…
Χθες μίλησα με την ομοιοπαθητικό και μου είπε πως συνεχίζουμε για τις επόμενες 10 μέρες επίσης χωρίς κανένα φάρμακο… της μίλησα για το ταξίδι… μου είπε πως είναι ένα ωραίο crash test... Τι ωραίο crash test βρε κυρά μου;;; Ο θάνατος μου crash test;;;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τρία σενάρια:
1. Ότι θα καταρρεύσω πριν πάω στο ταξίδι και τούτο θα αναβληθεί (και μετά θα έχω να αντιμετωπίσω τη μήνι του συζύγου μου που τα σκάτωσα χωρίς λόγο)
2. Να αγχωθώ υπερβολικά πριν το ταξίδι αλλά όταν ανέβω στο αεροπλάνο ως δια μαγείας να εξαφανιστούν όλα και η συνέχεια να κυλήσει μια χαρά (το πιο αισιόδοξο σενάριο κι αυτό που εύχομαι… δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συμβεί σε παρόμοιες καταστάσεις)
3. Παρά τα αγχωτικά μου να καταφέρω να μπω στο αεροπλάνο και να έρθει η κατάρρευση ή μέσα στο αεροπλάνο ή στη διάρκεια του ταξιδιού (τούτο είναι το χειρότερο σενάριο και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι…)

Επειδή όμως πέρα από την γκρίνια, το φόβο και την αγωνία, δεν πρέπει να μην αναγνωρίζω στον εαυτό μου και τα μικρά βήματα που καταφέρνει, πρέπει να ομολογήσω πως:
α) στο παρελθόν δεν το συζητούσα καν για τούτο το ταξίδι (όχι να το αποφασίσω έστω και με τούτο τον τρόπο)
β) δεν θα τολμούσα την προηγούμενη μέρα να βγω από το κρεβάτι μου, πόσο μάλλον από το σπίτι μου (ενώ σήμερα ήρθα στη δουλειά άσχετα αν είμαι σε κατάσταση σοκ)
γ) κατά βάθος (πολύ βάθος βέβαια) πιστεύω πως θα τα καταφέρω για μια ακόμη φορά και γκρινιάζω από κεκτημένη ταχύτητα (η πραγματική νίκη βέβαια θα ήταν να ανέφερα το συγκεκριμένο ταξίδι μετά από την επιτυχή έκβασή του κι όχι πριν για να «ζητιανέψω» τα λόγια συμπαράστασης σας)
Με μάθατε πια… μην δίνετε σημασία στην γκρίνια μου… εύχομαι όλα να πάνε καλά και στην επιστροφή να σας φιλέψω ‘ξεροτήγανα’ από τη λεβεντογέννα Κρήτη…

Άντε κλείνοντας, να σας βάλω κι ένα ταξιδιάρικο τραγουδάκι…

5 σχόλια:

  1. μη σκεφτεσαι αρνητικα και μην εχεις ολο το "κακο" στο νου σου!
    ολα θα πανε καλα! αυτο να λες και αυτο να πιστευεις!

    ξερω πως ακουγεται ευκολο στα λογια αλλα μπορεις! πιστεψε με μπορεεις!

    να πηγαινεις ταξιδια και να περνας ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! βρε Κική μου... Αχ! κι εγώ αυτό θέλω να πιστεύω... κι αν δεις τι προόδους έχω κάνει από το παρελθόν... εδώ μέχρι τον κάδο σκουπιδιών δεν πήγαινα... τώρα κοτζάμ Κρήτη, λίγο το λες;;; Αλλά μέχρι να μπω στο αεροπλάνο... με ξέρω... θα μου 'χει βγει η ψυχή από το στόμα...

      Διαγραφή
  2. Σοφη μου το τελευταιο μου ταξιδι ηταν και μενα στην Κρητη πριν ενα χρονο περιπου, επισης με Ryanair. ΜΙα χαρα ηταν η εταιρια για μενα.. Μολις φτασαμε στο αεροδρομιο ηθελα να φυγς. Με επιασαν οι ταχυπαλμιες. Πηρα ενα απο τα χαπακια μου για σιγουρια και μπηκα στο αεροπλανο.
    Οι θεσεις ηταν τριπλες ετσι καθησα στην μεση με 2 φιλους πλαγια μου τους οποιους και εβαλα να μου κραταν τα χερια κατα την απογειωση. Αφου φωναζα πως θελω να ατεβψ και δεν με αφησαν, εβαλα μουσικη στα αυτια μου, κοιταζα την θεα απο το παραθυρο και χωρις να το καταλαβω ειχαμε φτασει Κρητη .
    Οσο το σκεφτεσαι τοσο πιο πολυ θα σε επηρεαζει..Αστο και ολα θα πανε καλα θα δεις.
    Πολλα πολλα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια μέρα (αύριο κιόλας) θα το θυμάσαι και θα γελάς. Πάρε συντροφιά σου ένα όμορφο (μικρό) βιβλίο, ή γράψε στο κινητό τα πιο όμορφα κομμάτια που θες να σε συντροφεύουν στο ταξίδι.
    Εναλλακτικά πέσε για ύπνο.
    "Κυρία ... κατεβείτε ... φτάσαμε..."
    Καλό σου ταξίδι. Μακάρι να το έκανα εγώ που έχω βαλτώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2! Το 2! Θα πάνε όλα τόσο καλά, που θα θέλεις να το επαναλάβεις! Καλή πτήση τυχερούλα και περιμένουνε εντυπώσεις από αυτά που θα δεις! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή