Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

I'm back!!! (και τούτο δεν είναι απειλή!!!)



Κοριτσάρες κι αγόρια επέστρεψα!!!
Ναι, επέστρεψα… νικήτρια…
Νικήτρια γιατί τόλμησα και πήγα…
Νικήτρια γιατί δεν άφησα το φόβο να μου στερήσει τη χαρά (ακόμα κι όταν τα αγχωτικά έκαναν την εμφάνισή τους, εγώ έβγαινα…)
Νικήτρια γιατί μετά από πολύ καιρό, δεν αισθάνθηκα ενοχές που πέρασα καλά…
Νικήτρια γιατί αν και γύρισα εχθές δώδεκα το βράδυ, σήμερα ήρθα κανονικότατα στο γραφείο (και ξέρετε οι Δεύτερες μου τι δύσκολες που είναι…)
Νικήτρια γιατί δεν φοβάμαι πια να παλεύω με τα σκοτάδια του εαυτού μου…

Ναι… τελικά ίσως πρέπει να φτάσει κανείς στον πάτο για να εκτιμήσει τις χαρές της ζωής… στο κάτω – κάτω της γραφής, από τον πάτο του πηγαδιού, ο ουρανός φαίνεται πιο βαθυγάλανος, το βλέμμα σου στοχεύει σ’ένα μόνο του κομμάτι… βρίσκεις τον εαυτό σου… ή τουλάχιστον προσπαθείς…

Αθηνά μου, αφού βγήκα εγώ… μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ το βήμα και να βγεις από το Άργος… ξεκίνα με μικρά βήματα… εμένα το πρώτο βήμα ήταν από το σούπερ – μάρκετ δίπλα στο σπίτι μου… (φαντάσου!!! Το σούπερ – μάρκετ είναι μόνο 15 βήματα από το σπίτι μου και για μένα ήταν Γολγοθάς)… Και τώρα… πήγα Γερμανία… unbeleivable!!!! Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα βήματα… μικρά και σταθερά… κι όταν πέφτεις… ηρεμείς για λίγο και σηκώνεσαι… και ναι υπάρχουν μπρος – πίσω… και υπάρχουν μέρες που είσαι στα πατώματα… αλλά υπάρχουν και μέρες που πετάς πλέον ψηλά…

Φιλιούσκια παίδες!!!

5 σχόλια:

  1. Yoy are back δε λες τίποτα!
    Σοφία μου σε ευχαριστώ γιατί δίνεις φτερά σε πολλούς με την αισιοδοξία σου...
    Φιλιά και καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, έχεις δει πόσες φορές έχω πέσει κι εγώ στα πατώματα... Όμως η δύναμη βρίσκεται μέσα μας... Το οφείλουμε στον εαυτό μας να ζήσουμε με όλη τη σημασία της λέξης... Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Έλα και σου έχω νέα! Πήγα σήμερα στο Ναύπλιο! 11 ολόκληρα χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι!
    Και το καταδιασκέδασα!
    Είναι που οι συνθήκες (δουλειά, υπερήλικη μαμά, οικιακά κ.λπ.) δεν μου δίνουν τον χρόνο για αποδράσεις και νομίζω ότι για αυτό τον λόγο έχω συνηθίσει στα πέριξ και αποφεύγω να απομακρυνθώ! Μόνο σπίτι, ραδιόφωνο, σπίτι, εφημερίδα και πάλι σπίτι είναι οι διαδρομές μου και δεν βρίσκω χρόνο για περισσότερα, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην θέλω να πηγαίνω μακρυά! Αλλά όπως λες, ένα βήμα τη φορά και θα φτάσω και μακρύτερα!
    Ευχαριστώ πολύ Σοφία Σοφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χίλια μπράβο!
    Μα φυσικά, έτσι ήταν να γίνει και έγινε, γιατί πίστεψες στη Σοφία (όνομα και πράμα!) και έτσι το Σοφάκι τα κατάφερε... αλλά μια συμβουλή καρδιάς, αν... αν έστω και για μια στιγμούλα αισθανθείς πως είσαι πάλι πίσω... μην τρομάξεις, είναι τα παιχνίδια που παίζει το "εγώ" μας, το άτιμο... μετά χωρίς "προσπάθεια" μόνο με μια βαθιά ανάσα, όλα θα είναι πάλι ΟΚ!

    ΑΦιλάκια με όλη μου την αγάπη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χαίρομαι για σένα Σοφία μου....!
    Πάντα νικήτρια εύχομαι ;)
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή